19.03.2014

Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinto Kauppalehti Optiolle - Kunniamaininta Kiuruvedelle

Kauppalehti Optio on saanut tämän vuoden Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinnon tänään Messukeskuksessa avautuneilla Gastro Helsinki -messuilla. 10 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin ruoka- ja juomakulttuurin kehittämisestä ja arvostuksen lisäämisestä.

– Optio on ollut edelläkävijä ruokakulttuuriin liittyvien aiheiden käsittelyssä. Lehti kirjoittaa ajankohtaisista ruoka-aiheista monipuolisesti ja kunnianhimoisella otteella. Laadukas ruokaan liittyvä journalismi onnistuu jopa yllättämään talouslehden lukijat ja ohjaa heitä yhä uudelleen hyvän ruoan pariin, perustelee valintaa raadin puheenjohtaja Heli Tammivuori Elintarviketeollisuusliitosta.

– Optio tarjoaa lukijoilleen aistinautintoja, ja sen lähestymistapa ruoka-aiheisiin on analyyttinen ja ajan hermolla. Lehden julkaisemat ravintola-arvostelut kattavat koko Suomen ja sen juomasuositukset kuuluvat lehden luetuimpiin juttuihin. Hyvin taustoitettu ruokajournalismi kahdesti kuussa toimii myös vastavoimana nopeille blogikirjoituksille, Tammivuori jatkaa.

Kunniamaininta Helena Juntuselle Kiuruvedelle

Raati halusi jakaa myös kunniamaininnan. Sen sai Kiuruvedellä ravitsemispäällikkönä mittavan työuran tehnyt Helena Juntunen. Hänen ansiostaan kaupungin koululaiset ovat saaneet nauttia kouluissaan oman paikkakunnan lähiruokaa jo 2000-luvun alusta.

Juntusen aloitteesta Kiuruvedellä aloitettiin pitkäjänteinen ja suunnitelmallinen tuotekehitysyhteistyö alueen pientuottajien kanssa, ja tuotetarjonta räätälöitiin ensin koulukeittiöihin laajentaen sitä myös kaupungin työpaikkaruokailuun. Kaikki ruoka tuotetaan ilman lisäaineita. Nyt kaupungin strategisena tavoitteena on tarjota terveellistä ja maukasta lähiruokaa, joka ei rasita luontoa ja turvaa osaltaan kestävän kehityksen. - Helena Juntunen on tinkimätön lähiruoka-asian puolestapuhuja, suunnannäyttäjä ja visionääri, joka tekee uranuurtajan työtä suurella sydämellä, kiteyttää Heli Tammivuori raadin perustelut. Valinnan teki raati, jonka jäseninä olivat johtaja Heli Tammivuori, Elintarviketeollisuusliitto; Elintarviketeollisuusliiton viestintätoimikunnan varapuheenjohtaja Mira Perander, VAASAN Oy; puheenjohtaja Katja Nordlund, Ruokatoimittajat ry; professori Saara Hyvönen, Helsingin yliopisto; ravintoloitsija Pekka Terävä, Ravintola Olo sekä johtaja Seija Kurunmäki ELO-säätiöstä.

Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla vaikuttanut suomalaisen ruokakulttuuriin muun muassa vahvistamalla sen arvostusta ja tekemällä sitä tunnetuksi kotimaassa ja kansainvälisesti. Suomen Ruokakulttuuriteko-palkinnon jakavat Messukeskus ja Elintarviketeollisuusliitto yhdessä. Palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Palkinto myönnettiin nyt neljättä kertaa. Vuonna 2012 palkinnon sai ELO-säätiö, vuonna 2010 palkinto myönnettiin Eat&Joy -yhteisölle, ja ensimmäisellä kerralla vuonna 2008 palkinnon sai Ruokatoimittajat ry. Lisätietoja:
tiedottaja Tuula Sipilä, Messukeskus, p. 040 450 3173, tuula.sipila@messukeskus.com
johtaja Heli Tammivuori, Elintarviketeollisuusliitto ry, p. 040 5575667, heli.tammivuori@etl.fi

Kuvia Messukeskuksen kuvapankissa http://mediabank.messukeskus.com

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto ry edustaa
Suomessa toimivia kaiken kokoisia ruokien ja juomien valmistajayrityksiä. Lue lisää

Lehdistötiedotteet

Tilaa ETL:n lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi tästä.