Blogi - 2023

14.09.2023

Siksi ruokaa riittää pahanakin päivänä

kirjoittanut Eero Alaluusua

Suomessa ei varsinaisesti varastoida ruokaa pahan päivän varalle, vaan poikkeustilanteisiin varaudutaan huolehtimalla siitä, että elintarvikeyrityksillä on kyky joustaa ja toimia valveutuneesti muuttuneissa olosuhteissa. Huoltova...

» Lue lisää

25.08.2023

Yritysten ja oppilaitosten yhteistyöllä parhaisiin tuloksiin

kirjoittanut Maiju Korhonen

Lobbarina minulle on tärkeää, että vaikuttamistyössä viestini perustuvat tutkittuun tietoon. Tällaista tuoretta tietoa meillä on saatavilla elintarvikealan koulutuksesta, kun ETL:n tilaama HAMK Edun tuore selvitys keräsi sekä data...

» Lue lisää

21.06.2023

Tehdään Suomesta kokoaan suurempi ruoka-aitta

kirjoittanut Mikko Käkelä

Kesäloman siintäessä jo monen suomalaisen mielessä työ uuden hallitusohjelman linjausten käytäntöön viemiseksi on käynnistymässä. Uudet ministerit pääsevät aloittamaan tehtävissään keskellä kauneinta kesää. Elintarviketeollisuusl...

» Lue lisää

07.06.2023

Elintarviketurvallisuudesta ja sen tekijöistä

kirjoittanut Elisa Piesala

Mikrobiologinen ja kemiallinen osaaminen vaativat erityistä huomiota kylmäketjussa kuljetettavien, sellaisenaan tai lämmitettynä syötävien aterioiden valmistajilta. Vaarojen minimoimiseksi elintarviketeollisuudessa aloitettiin vuo...

» Lue lisää

19.05.2023

Kaikki osaaminen on arvokasta

kirjoittanut Maiju Korhonen

Toukokuuta voi hyvällä syyllä sanoa osaamisen näyteikkunaksi Suomessa. Kuun alkupuolella kilpailtiin Espoossa Taitaja-kisoissa eli ammattitaidon nuorten suomenmestaruuskilpailuissa. On ammatillisen koulutuksen juhlaa, kun huippuo...

» Lue lisää

12.04.2023

Terveysvero nostaisi kauppalaskua ja avaisi portit tuontiruualle

kirjoittanut Mikko Käkelä

Kuluttajat joutuvat miettimään nyt aiempaa tarkemmin, mihin he rahansa ruokakaupassa käyttävät, sillä ruuan hinta on noussut vauhdilla sekä Suomessa että muualla Euroopassa. Hintojen kallistumisesta huolimatta monien poliittisten ...

» Lue lisää

06.03.2023

Ruuan hintaa ei pidä nostaa lisäveroilla

kirjoittanut Jukka Ihanus

Ruuan verotuksen kiristäminen nousi esiin valtiovarainministeriön tuoreessa verokartoituksessa, jossa käytiin läpi mahdollisia tapoja kerryttää valtion kassaan lisää verotuloja. Ministeriö arvioi elintarvikkeiden arvonlisäveron ko...

» Lue lisää

23.02.2023

Yhteistyötä tarvitaan luonnon monimuotoisuuden edistämisessä

kirjoittanut Mari Raininko

Julkisuudessa käydään yhä enenemässä määrin keskustelua luonnon monimuotoisuudesta. Tietoisuus luontokadon vakavuudesta on lisääntynyt. Halutaan ratkaisuja ja toimenpiteitä, joilla luontokatoa voidaan ehkäistä. Tämä näkyy niin gl...

» Lue lisää

14.02.2023

ETL–SEL-neuvottelut saatiin maaliin, mutta tes-kierros jatkuu

kirjoittanut Anne Somer

Elintarviketeollisuusliitto ETL ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ovat neuvotelleet elintarvikealan työntekijöille uudet työehtosopimukset. Neuvotteluja käytiin useiden viikkojen ajan. Ratkaisut syntyivät varhain aamulla ...

» Lue lisää

30.01.2023

Suomi tarvitsee ruokaministerin

kirjoittanut Mikko Käkelä

Suomalainen ruoka-ala uskoo vahvasti tulevaisuuteen, vaikka haasteita on juuri nyt paljon ja puhe ruuan ympärillä saa valitettavan usein kielteisiä sävyjä. Ruokaan liittyvät kysymykset kannattaisi nähdä mahdollisuuksina, ei ongelm...

» Lue lisää

Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää