Huippuosaajat tuottavat ruokailoa arkeen ja juhlaan
Minulta kysytään aika ajoin, millainen elintarvikealan tausta minulla on. Vastausta voisi lähteä hakemaan isoäitini ruokakaupasta, jonka edustalta löytyvät ensimmäiset minusta otetut valokuvat. Tai teini-ikäisen Pian selkeästä tah...
Kun joulukinkku meinasi hävitä suomalaisten juhlapöydästä
Ruokakaupat myyvät jo ensimmäisiä joulukinkkujaan. Muutama vuosi sitten tälle suomalaisen ruokakulttuurin yhdelle kulmakivelle oli käydä huonosti. EU:n lisäaineasetusta muutettaessa liitteessä II mainittujen, raakalihavalmisteiss...
Valmisruokaa hyvällä omallatunnolla
Nälkä! Mistä saan ruokaa? Pitää mennä kauppaan: mikroaterioita, maksalaatikkoa, pizzaa, keittoja, salaatteja ja jälkiruokaa. Hmm – hyvää. Kynnys valmisruuan syömiseen on madaltunut suomalaisten keskuudessa, mistä kertovat alan ko...
Puheenvuoro: Kuluttaja ratkaisee, mistä ruoka on kotoisin
Keskustelu kotimaisesta ruoantuotannosta ja maataloudesta on käynyt tänä kesänä kuumana. Taustalla on ennen kaikkea kotimaisen alkutuotannon valtava rakennemuutos.
Pitääkö Suomessa varautua valtakunnalliseen sähkökatkoon?
Huoltovarmuuteen liittyvien harjoitusten ja seminaarien järjestäminen kuuluu olennaisena osana työhöni elintarviketeollisuuspoolin valmiuspäällikkönä. Elintarviketeollisuuspooli on yksi valtakunnallisen huoltovarmuusorganisaation...
Elintarvikeviennin tuplaaminen poikisi tuhansia työpaikkoja
Elintarvikeviennistä kuuluu hyviä uutisia. Suomalaisia ruokia ja juomia vietiin viime vuonna ulkomaille reilut kymmenen prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Viennin arvo oli 1,6 miljardia euroa. Vastaavasti Suomeen tuotiin ruoka...
Brexit ravistelee tavaravirtoja elintarvikealalla
Ison-Britannian ero EU:sta on totta vuoden kuluttua maaliskuun lopussa 2019, vaikka julkisuudessa yhä silloin tällöin elätellään toiveita brexitin peruuntumisesta. Helsingissä Elintarviketeollisuusliiton ja MTK:n brexit-seminaaris...
Hanke päättyi, mutta ilmiö jatkuu
Suomi 100 -juhlinta sai monia maukkaita ja maistuvia muotoja, mutta ehdottomasti laajin ja näkyvin oli Syödään yhdessä -hanke. Sitä toteutti Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ELO-säätiö yhdessä 225 yhteistyökumppanin ka...