27.05.2016

Maistuva työharjoitteluni

kirjoittanut Taru Pesonen

Assistenttiharjoittelija Taru Pesonen

Aloitin viime tammikuussa viiden kuukauden mittaisen työharjoittelujaksoni Elintarviketeollisuusliitossa. Nyt kun harjoitteluni alkaa olla jo loppusuoralla, päätin hieman pysähtyä reflektoimaan kulunutta aikaani ETL:ssä sekä pohtimaan miten upeaa ja tärkeää on edistää opiskelijoiden ja työelämän välistä vuorovaikutusta.

Harjoittelusta käytännön eväitä työelämään

Opiskelen Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa Johdon assistentti ja kielet -koulutusohjelmassa, ja opintojen loppuvaiheessa suoritettava harjoittelujakso on monelle unohtumaton ja tärkeä elämys. Hyvä harjoittelupaikka antaa harjoittelijalle mahdollisimman hyvät edellytykset käytännön työelämään. Työnantajat arvostavat koulutusohjelmamme laaja-alaisia opintoja, ja Haaga-Heliasta valmistuneet assistentit ovatkin työelämässä haluttuja ja arvostettuja hallinnon tukielimiä.

ETL:ssä työpäiväni ovatkin olleet vaihtelevia. Tuuraan muita assistentteja heidän loma-aikoinaan, toimin tarvittaessa aula- ja kokousemäntänä, teen paljon tiedonhakua ja kokoan asiakirjoja ja taulukoita asiamiesten tarpeisiin. Olen myös päässyt käyttämään kielitaitoani erilaisten käännöstöiden parissa. Välillä päivä menee juoksevien asioiden parissa ja tapaamisia sopiessa, ja välillä pystyn paneutumaan tiettyyn projektiin useaksikin päiväksi.

Yksi erityisen hauska tehtävä on ollut järjestää organisaatiomme henkilökunnalle virkistyspäivä. Tänä vuonna käymme yritysvierailulla Pauligin tehtaalla ja vietämme loppupäivän upeassa vanhassa Porvoossa!

Näköalapaikka maistuvalla alalla

Aikani Elintarviketeollisuusliitossa on kiitänyt ohi uskomatonta vauhtia. Sen lisäksi, että olen nähnyt miten toimiston päivittäiset rutiinit hoituvat ja saanut käytännön tuntumaa assistentin työhön ja rooliin organisaatiossa, olen päässyt näköalapaikalle seuraamaan suomalaisen elintarviketeollisuuden kehitystä. Näen nyt koko alan uudessa valossa, ja arvostukseni suomalaista ruokaa ja työtä kohtaan on kasvanut ennestään.

Olen näiden muutaman kuukauden aikana päässyt mukaan seuraamaan monenlaista toimintaa Elintarviketeollisuusliitossa. Elintarvikkeiden tutkimussäätiön järjestämä alan suurin tapahtuma Elintarvikepäivä 2016 pidettiin 17.5. Messukeskuksessa ja oli hienoa päästä seuraamaan tapahtumaa. Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailua valmistellessa taas tutustuin moniin maistuviin ja jännittäviin tuotteisiin. Kilpailun suosikkituotteeni, Puhtikaura-kaurapuuteri, pärjäsikin hyvin ja kruunautui kisan voittajaksi!

Vaikka tulevaisuuteni valmistumiseni jälkeen on vielä avoin, voin silti lämmöllä muistella aikaani Elintarviketeollisuusliitossa ja ylpeänä kertoa olleeni osana huipputiimiä, jonka sitoutuminen jäseniensä edunvalvontaan ja alan suotuisaan kehitykseen paistaa kauas.

Kommentointi

Nimi:
Otsikko:
Kommentti:
Esittelylaatikko

Elintarviketeollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. 

Lue lisää